Ny cykelreseplanerare till Trafiken.nu

Trafiken.nu erbjuder trafikinformation och reseplaneringsverktyg som täcker flera delar av landet. Norconsult Astando har varit med som teknisk projektledare i leveransen. I Göteborg drivs sajten av ett samarbete mellan Trafikverket, Trafikkontoret Göteborgs Stad och Västtrafik.

Publicerad: 2014-07-03 Senast uppdaterad: 2015-01-19

Målet för Trafiken.nu var att uppdatera den befintliga cykelreseplaneraren genom att lyfta den designmässigt och erbjuda ett antal nya funktioner för att göra verktyget ännu mer användbart. Norconsult Astando ansvarade för att ta fram nya specifikationer med fokus på användarnytta. Genom att tillämpa user-case scenarios och sätta en user-story som utgångspunkt för varje krav togs en specifikation fram som uppfyllde både projektets krav samt fokuserade på användarupplevelsen.

Cykelreseplaneraren inkluderar nyheter som förbättrat stöd för mobila användare, mer intuitivt användargränssnitt, stöd för realtidsinformation om Styr- och ställ cyklar i Göteborg, uppdaterad cykelnät som täcker hela Västra Götalandsregion och delar av Hallands län. Hela tjänsten är omdesignad för att bättre passa in med den grafiska profilen för Trafiken.nu. http://www.trafiken.nu/cykelreseplanerare

Under projektets leveransfas tog Norconsult Astando ansvar för teknisk projektledning gentemot leverantören Precio. Precio har spetskompetens inom EPI-server och tog fram den nya cykelreseplaneraren utifrån deras ansvar som förvaltare av hela sajten Trafiken.nu. Samarbetet kring utvecklingen har upplevts som mycket produktivt och utvecklarna hos Precio levererade en riktigt bra lösning enligt tidsplan.

Cykelreseplaneraren är framtagen med data från Västtrafiks API, levererat av HaCon där Norconsult Astando även har haft en kravställande projektledningsroll med syfte att förbereda API:et för de nya cykelfunktionerna. Underlag från Göteborgs Stads öppna data, data.goteborg.se, har använts för att presentera information om Styr & ställ cyklar mm.

Norconsult Astandos arbete fortsätter med teknisk projektledning av en ny reseplanerare till sajten som kommer att ge möjlighet att söka resor som kombinerar bil, kollektivtrafik, cykel (inklusive Styr & ställ) och gång på olika sätt.

Läs mer om Cykelreseplaneraren: http://www.vartgoteborg.se/prod/sk/vargotnu.nsf/1/trafik,mer_lattrampat_i_goteborg_med_cykelplanering_i_mobilen

Profilbild för Steve Cook
Steve Cook
Innovationsledare
 

Nyheter

- av 116