Södertörn går i drift med ISY WinMap

Efter ett stort utvecklings- och migreringsarbete lanserar nu Norconsult ISY WinMap för svensk kommunal kartproduktion. Södertörnskommunerna Botkyrka, Södertälje, Huddinge, Haninge, Tyresö, Nynäshamn, Salem och Nykvarn har under december-januari fått alla sina geodata migrerade och det nya driftade ISY WinMap-systemet taget i bruk.

Publicerad: 2017-02-06

Tårtkalas med de lokala projektsamordnarna för att fira driftsättningen av ISY WinMap i Södertörn.

ISY WinMap har genom projektet GIS-samverkan Södertörn anpassats med s.k. jobb- och versionshantering av geodata i en gemensam datamodell som bygger på Svensk Geoprocess. Fördefinierade behörighetsstyrda jobbtyper med manérsättning i enlighet med HMK tar användaren från import av fältmätning genom ajourföring och fram till en färdig layout av bl a Baskarta, Översiktskarta, Nybyggnadskarta, Förrättningskarta och Grundkarta. Automatiserat utbyte av fastighetsdata med Lantmäteriet via webbtjänsten Bryggan är också en integrerad del av lösningen.

ISY WinMap, som sedan tidigare finns i drift på cirka 130 norska kommuner, är baserat på Hexagons världsledande GIS-program GeoMedia Professional, vilket ger användarna tillgång till förstklassiga GIS-funktioner i alla delar av systemet. Norconsult Astando tar hand om driften av hela systemet åt kommunerna vilket ger en ökad trygghet och driftsäkerhet och kommunerna kan istället fokusera på att utveckla sin verksamhet..

Läs mer om ISY WinMap här:

Profilbild för Elisabeth Harsanji
Elisabeth Harsanji
Senior Project Manager
 

Nyheter

- av 116