Appen "Tyck till" bidrar till digitalisering.

Stockholms stad blev nyligen utsedd till Sveriges Digitaliseringskommun på Kvalitetsmässan, till stor del tack vare sitt arbete med digitalisering genom e-tjänster, eller som juryn uttryckte det "Årets vinnare har satt fokus på att skapa den smarta staden, där digitalisering bidrar till att skapa en attraktiv och hållbar plats för medborgare och företag". En starkt bidragande faktor var Trafikkontorets tjänst Tyck till, som Norconsult Astando har utvecklat och kontinuerligt förvaltar.

Publicerad: 2017-12-03 Senast uppdaterad: 2017-12-11

Tjänsten låter stadens medborgare tycka till om trafik- och utemiljö genom en app, som är helt integrerad med ett mottagande ärendehanteringssystem, även det utvecklat och förvaltat av oss på Astando. Tyck till är ett effektiv sätt att låta medborgarnas engagemang bidra till en välskött och trivsam stad.

Nästa steg för tjänsten som snart lanseras är att i appen låta medborgarna ta del av redan rapporterade felanmälningar och kunna prenumerera på information om vad som händer i ärendet

Vi har nu ISY Case synpunkt som erbjudande till kommuner som vill ha ett lika bra system för synpunktshantering och felanmälan som Stockholm har.

2017
 

Nyheter

- av 116