ISYdagarna18

Publicerad: 2018-11-28 Senast uppdaterad: 2018-11-29

Vi är mycket nöjda med årets ISY-dagar och hoppas att alla ni som var med också är nöjda. Det var i år tredje gången vi arrangerade ISY-dagarna och vi blev betydligt fler än vi vågat hoppas på när vi skickade ut inbjudan. Vi hade drygt 60 deltagare, fem externa föredragshållare och vi själva så klart.

I år hade vi valt att dela upp programmet i två olika "spår", "Trafik och Gata" och "GIS, kartproduktion och övergripande". Vi hade dessutom ett antal workshops som programpunkter då det gavs möjlighet att fördjupa sig lite mer specifikt inom respektive spår.

Vi berättade om nyheter och utvecklingsplaner för våra produkter; ISYRoad, ISYCase, ISYWinMap och ISYMap. Vi fick många frågor från våra användare och det uppstod en hel del intressanta diskussioner.

På torsdagen höll Mikael Johansson från Lantmäteriet ett föredrag om DRK (Digital registerkarta). Vi hade även besök av Daniel Selander från Trafikverket som berättade om nyheter i NVDB (Nationella Vägdatabasen). och inom spåret Gata och trafik gavs tillfälle att lyssna på Lars Hammar från Transportstyrelsen som berättade om "nytt och gammalt inom trafikreglering".

Dag två, fredag, höll Astando föredraget "Öppen data och visualisering av kommunala verksamhetsdata", tillsammans med Stefan Norlin från Trafikkontoret, Stockholms stad. Inom spåret Trafik och Gata kunde man lyssna på Jörgen Nordman från  PTS som berättade om  Ledningskollen. 

Fredagen avslutades med ett inspirerande föredrag om Tillgänglighet och självkörande fordon, det var Steve Cook från Norconsult Astando som höll i det. Slutligen var det dags för prisutdelning och avsked. 

Tack till alla som på olika sätt deltog på ISYdagarna18, nu börjar vi planera för ISYdagarna19. Boka in 14-15 november 2019 i era kalendrar.

Efter en dag med föredrag var det dags för mingel, förfriskningar och snacks i Astandos lokaler på Kungsbroplan. 

En kort promenad från våra lokaler till mysiga restaurangen Fleming Beer & Food där kvällen fortsatte med god mat och trevlig samvaro. 

"Norconsults insats var toppen i år, mycket nöjd med att träffa alla och härligt mingel på kontoret. Tack!"

Anonym deltagare

2018
 

Nyheter

- av 116