Luleås arbete med att gå igenom Blåljuskollen

Luleå kommun har som en av de första kommunerna i Sverige genomfört Blåljuskollen. Blåljuskollen är ett projekt som säkerställer att kommunen levererar korrekt kartinformation kring vägar, leder, byggnader och anläggningar till Trafikverket och Lantmäteriet.

Publicerad: 2019-03-03 Senast uppdaterad: 2019-03-04

Som en del av det arbetet har Norconsult Astando hjälp Luleå kommun att rätta upp cykelvägnätet och skapa och ladda gångvägnätet för Luleå till NVDB.

Luleå kommun använder vår vägnätsplattform ISY Road och redigerar både bil-, cykel- och gångnät med tillhörande NVDB-företeelser till NVDB med ISY Road. Under förra året skräddarsydde vi också ett verktyg i ISY Road för att skapa korsningsföreteelser med hänsyn till Blåljuskollen. Verktyget gör det möjligt att enkelt ange mittkoordinaten i en korsning även när den är komplicerad. Markus Simu som varit ansvarig för vägdatadelarna i Luleås projekt berättar att just detta underlättat arbetet mycket.

Är du intresserad av att få en visning av ISY Road eller din kommuns GC-nät digitaliserat och levererat till NVDB, så kontakta oss för att höra hur det går till. Vi har stor erfarenhet av detta arbete efter att ha genomfört ett flertal sådana projekt, senast hela Stockholms stads gångnät vilket omfattade över 90 000 länkar!

Profilbild för Magnus Jernberg
Magnus Jernberg
Säljansvarig
 

Nyheter

- av 116