Är du UX designer, Lösningsarkitekt eller Systemutvecklare och vill arbeta med utveckling av samhällsviktiga produkter till offentlig verksamhet …..eller som lockas av att jobba med geografiska analyser och GIS i verksamhetssystem?

Vi växer nu och stärker upp Astando och Technogarden IT nya team med inriktning på moderna arbetssätt i spännande uppdrag i de nu mest aktuella branscherna.

På Astando och Technogarden IT vet vi att vi kan göra världen bättre, inte genom vad vi säger däremot genom vad vi väljer att göra. Vi väljer kunder och uppdrag att matcha med vårt kunnande i moderna tekniker föra att göra samhällsnytta. På Technogarden och Astando gör vi detta tillsammans! Det är medarbetarna som äger bolaget, så det finns täckning för orden. DU har alltså dessutom möjlighet att bli delägare!

Vi är ett produktbolag och ett konsult- och rekryteringsbolag - två systerbolag i samma koncern. Du vet säkert en del om vilka vi är, men vill du veta mer så klicka på länkarna:

https://www.norconsultastando.se/

https://www.technogarden.se/

Om tjänsterna
Som anställd hos oss kommer du att få bästa möjliga förutsättningar att med din kompetens vara med och påverka teknikutveckling hos kund. Du får möjlighet att arbeta nära andra seniora utvecklare i heta samhällskritiska uppdrag.

Om dig
Vi söker dig som brinner för agila värderingar, systemutveckling och samhällsengagemang. Vi ser gärna att du har flera års erfarenhet inom aktuellt område, men lägger stor vikt vid vem du är som person. Så även du som är mer junior, är välkommen med en ansökan. För dig som vill röra dig mot nya tekniska miljöer, kan vi utifrån dina preferenser erbjuda rätt sammanhang/kund/uppdrag.

Som person har du en god samarbetsförmåga. Du vill arbeta i agila team. Du har ett driv som senior/junior utvecklare, UX-designer eller lösningsarkitekt och är hungrig på spännande samhällskritiska uppdrag.

Om anställningen
Tjänsten innebär att du kommer att arbeta för Astando och Technogarden i konsultuppdrag eller med våra egna projekt i produktbolag. Som konsult kan du bli placerad hos kund eller på ett satelitkontor remote. Möjligheter finns också att arbeta hemifrån. Allt beroende på projekt/kundbehov och uppdragets art. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsterna eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta:

Katarina Sundsten-Lindström

katarina.sundsten-lindstrom@norconsult.com

 

Lediga tjänster

 • UX-designer

  Om Norconsult Astando 

  Norconsult Astando är ett snabbt växande produktföretag som jobbar för att ge kommuner, myndigheter och privata företag tillgång till smarta IT-system som underlättar samarbete, informationsförsörjning och beslutsfattande. Våra produkter och tjänster skapar stor samhällsnytta genom att visualisera, analysera och optimera stora (geografiskt relaterade) datamängder för att rätt beslut på rätt plats kan tas. För att skapa samhällsnytta har det alltid varit viktigt för oss på Norconsult Astando att skapa långsiktiga hållbara lösningar genom att arbeta nära våra kunder och att ligga i teknikens framkant. Namnet Astando betyder ”stå vid din sida” och det är vår vision hos våra kunder idag och imorgon. Vi ägs av Norconsult IS, som är den ledande GIS-leverantören i Norge med kunder inom offentlig förvaltning och privat näringsliv. Vår tillhörighet i Norconsultfamiljen skapar stabilitet och ökade möjligheter för utveckling. 

  Vad vi söker

  Vi söker dig som är välutbildad UX designer med 5+ års erfarenhet gärna med Interaktionsdesign i bagaget.

  Norconsult Astando är ett tekniktungt bolag vilket gör att du jobbar nära utvecklarna i din vardag och tycker att det är roligt samt kan förstå dialogen. Vi har många datatunga applikationer ofta med kartfunktioner för expertanvändning där man behöver se vad som funktionsmässigt ger mest värde för användaren.
  Det är väldigt bra om du har en del teknisk frontend-kompetens.

  Dina arbetsuppgifter

  Du jobbar som bron mellan sälj, PL och utvecklarna. Norconsult Astando har en hel del tjänster som håller på att produktifieras och som då behöver få nytt samt likformat designtänk. Även nya produkter utformas och enskilda tjänster för samhällsuppbyggnad inom offentlig verksamhet där dina kompetenser inom UX och Interaktionsdesign kommer att behövas. Det är både datatung samt Responsiv design. Det kan handla om omtag samt ny design. Vi ser att du jobbar med Wireframing, Mockups och Prototyping i arbetet att skapa verktyg till användare. Du hanterar krav, tar fram och jobbar med användbarhets/och användartester och tar fram användardokumentation. 
  Det förekommer även att du tar fram underlag för broschyrer och marknadsföring. 

  Profil
  Datatung och Responsiv design
  UX research  
  Wireframing, Mockups, Prototyping 
  UI/GUI design 
  UX writing och klarspråk 
  Det är bra om du kan använda Adobe Xd eller dylikt designverktyg.  

  Frontendkompetenser som kan vara bra att ha är HTML, CSS, Javascript, Typescript, Bootstrap och Markdown. Även positivt om du känner till Webbtillgänglighetsdirektivet (WCAG).  

  Vem är du

  Du tycker det är kul med användarresearch och kan förmedla dina tankar muntligt samt med designverktyg. Du har stark inriktning på användbarhet och tillgänglighet.

   Du har en teknisk grund och förankring. Kunden är i fokus när du jobbar och du har förmågan att se vad som ger störst värde gällande kundens krav och behov. Även projektets ekonomi finns med då du löser dina uppgifter självständigt, i tät dialog med utvecklarna och även i team med andra. 
  Du är en positiv, lösningsorienterad person som kan föra en god kommunikation i tal och skrift samt har en serviceinriktad attityd. 

  Vi erbjuder dig

  Vi erbjuder dig ett mycket spännande och utmanande arbete med samhällsnyttiga produkter och tjänster, hos ett företag som jobbar hållbart och med ledord att ”stå vid kundens sida”. Vi står även vid våra anställdas sida och har god etik gentemot våra medarbetare och kollegor. Norconsult Astando har bra förmåner, arbetsförhållanden samt trevliga gemensamma aktiviteter när tiderna så tillåter. Din personliga utveckling kommer vi tillse utifrån ditt behov.

  Huvuddelen av våra medarbetare sitter i Stockholm och vi har egen produktutveckling, konsulting och utbildning för våra kunder. Vi driftar merparten av våra lösningar och har kunder runt om i hela landet. Våra lösningar innefattar nästan alltid en geografisk komponent (GIS) och denna teknik är under stark frammarsch vilket gör att vi alltid ligger i framkant teknikmässigt.

  Vårt huvudkontor är på Kungsholmen i Stockholm men vi har medarbetare på olika platser i Sverige och Norge. Din placeringsort kan diskuteras beroende på vad som passar dig bäst.

  Känner du igen dig i ovan beskrivning och om du vill vara med och axla ansvaret för en viktig del av allas vår framtid är du varmt välkommen att söka tjänsten! 

  Ansökan  
  Välkommen med din ansökan som du skickar till: jenny.moche@norconsult.com eller till katarina.sundsten-lindstrom@norconsult.com

  Intervjuer sker löpande.
  Annonsen kommer att vara publicerad tills tjänsten är tillsatt.

 • Systemarkitekt

  Om Norconsult Astando 

  Norconsult Astando är ett snabbt växande företag som jobbar för att ge kommuner, myndigheter och privata företag tillgång till smarta IT-system som underlättar samarbete, informationsförsörjning och beslutsfattande. Våra produkter och tjänster skapar stor samhällsnytta genom att visualisera, analysera och optimera stora (geografiskt relaterade) datamängder för att rätt beslut kan tas på rätt plats. För att skapa samhällsnytta har det alltid varit viktigt för oss på Norconsult Astando att skapa långsiktiga hållbara lösningar genom att arbeta nära våra kunder och att ligga i teknikens framkant. Namnet Astando betyder ”stå vid din sida” och det är vår vision hos våra kunder idag och imorgon. Vi ägs av Norconsult IS, som är den ledande GIS-leverantören i Norge med kunder inom offentlig förvaltning och privat näringsliv. Vår tillhörighet i Norconsultfamiljen skapar stabilitet och ökade möjligheter till utveckling. 

  Vad vi söker
  Idag jobbar du med webb & systemutveckling, är tekniskt väl orienterad och uppdaterad inom systemarkitektens arbetsområden. Du känner dig hemma i databaser, servermiljö, frontend- och backend-utveckling. Du har en senior utvecklarkompetens, jobbar idag med systemarkitekturfrågor och har förmodligen en akademisk examen inom datavetenskap eller informationsteknologi. Norconsult Astando har många datatunga applikationer där kartan spelar en central roll, så det är en fördel om du har erfarenhet av hantering av geografisk information. 

  Dina arbetsuppgifter

  I din roll som systemarkitekt på Norconsult Astando är du en del av staben för produktutvecklingen tillsammans med produktledare och supportledare och arbetar direkt under produktchefen. Din roll är att hjälpa de olika produktteamen ta fram strategiska och övergripande tekniska vägval för företagets produkter och tjänster. Du kommer också vara delaktig i anbuds- och försäljningsprocessen för nya större lösningar.

  Du kommer att arbeta med att utveckla och vidareutveckla våra smarta IT lösningar inom samhällsbyggande och stödjande funktioner för offentlig verksamhet vilket ska bidra till samhällsnyttan. 


  Vem är du
  Viktigt att du har förmåga att se en övergripande helhet när det gäller systeminfrastruktur och teknikval samt andra lösningar när det gäller företagets produkter. Du har också kompetenser som gör dig lämpad att leda utvecklingen i ett team.

  Som person är du engagerad och ödmjuk, tycker om att samverka med dina kollegor och ha kul på jobbet. Du är kreativ, strukturerad och drivs av att jobba med samhällsnytta. Du känner tillfredsställelse när det du producerat kommer till användning och blir till nytta.

  Du har gott självledarskap, trivs med att jobba och utvecklas på egen hand och även tillsammans med andra i ett team.

  Du är en positiv, lösningsorienterad person, kan kommunicera bra i tal och skrift samt har en serviceinriktad attityd. 

  Teknikmässigt ser vi som sagt att du har bred erfarenhet och hänger med i utvecklingen.

  Du är drivande, självgående och gillar att samarbeta i agila projekt. 
  Ett extra plus är om du har GIS kompetens och/eller är vass inom IT säkerhet.

  Vi erbjuder dig

  Vi erbjuder dig ett spännande och utmanande arbete med samhällsnyttiga produkter och tjänster, hos ett företag som jobbar hållbart och med ledord att ”stå vid kundens sida”. Vi står även vid våra anställdas sida och har god etik gentemot våra medarbetare och kollegor. Norconsult Astando har bra förmåner, arbetsförhållanden samt trevliga gemensamma aktiviteter när tiderna så tillåter. Din personliga utveckling kommer vi tillse utifrån ditt behov samt genom gemensamma föredrag och konferenser.

  Norconsult Astando har egen produktutveckling, konsulting och utbildning för våra kunder. Vi driftar merparten av våra lösningar och har kunder runt om i hela landet. Våra lösningar innefattar nästan alltid en geografisk komponent (GIS), denna teknik är under stark frammarsch vilket gör att vi alltid ligger framkant inom området.

  Vårt huvudkontor är på Kungsholmen i Stockholm men vi har medarbetare på olika platser i Sverige och Norge.

  Känner du igen dig i ovan beskrivning och om du vill vara med och axla ansvaret för en viktig del av allas vår framtid är du varmt välkommen att söka tjänsten! 

  Ansökan  
  Välkommen med din ansökan som du skickar till: jenny.moche@norconsult.com eller till katarina.sundsten-lindstrom@norconsult.com

  Intervjuer sker löpande.
  Annonsen kommer att vara publicerad tills tjänsten är tillsatt.

 • Fullstack-utvecklare

  Om Norconsult Astando 

  Norconsult Astando är ett snabbt växande produktföretag som jobbar för att ge kommuner, myndigheter och privata företag tillgång till smarta IT-system som underlättar samarbete, informationsförsörjning och beslutsfattande. Våra produkter och tjänster skapar stor samhällsnytta genom att visualisera, analysera och optimera stora (geografiskt relaterade) datamängder för att rätt beslut på rätt plats kan tas. För att skapa samhällsnytta har det alltid varit viktigt för oss på Norconsult Astando att skapa långsiktiga hållbara lösningar genom att arbeta nära våra kunder och att ligga i teknikens framkant. Namnet Astando betyder ”stå vid din sida” vilket är vår vision hos våra kunder idag och imorgon. Vi ägs av Norconsult IS, som är den ledande GIS-leverantören i Norge med kunder inom offentlig förvaltning och privat näringsliv. Vår tillhörighet i Norconsult-familjen skapar stabilitet och ökade möjligheter för utveckling.

  Vad vi söker

  Idag jobbar du med webb- och systemutveckling och skapar moderna tjänster med .NET och C# kombinerat med olika JavaScript-ramverk. Du känner dig hemma i databaser, servermiljö, front-end och back-end. Du har utvecklarkompetens, gärna akademisk examen, förmodligen civilingenjör. Du stimuleras av att utvecklas själv samt av att utveckla samhällsnyttiga tjänster. Du gillar att samarbeta i agila projekt. Norconsult Astando har många datatunga applikationer där kartan spelar en central roll, så det är en fördel om du tycker att komplex datahantering är roligt. Ett extra plus är om du har GIS kompetens.

  Dina arbetsuppgifter

  Du kommer att arbeta med att utveckla och även vidareutveckla befintliga smarta, komplexa IT-lösninar inom samhällsbyggande och stödjande funktioner för offentlig verksamhet. I tjänsten kommer du att arbeta med kompetenta och drivna kollegor med många års erfarenhet och med stor känsla för laganda. Många gånger handlar utvecklingsarbetet om att lösa olika komplexa krav vilket kräver bra samarbetsförmåga och anpassningsbarhet.

  Kravprofil

  • .NET och C#
  • REST-API:er med ASP.NET Core/5
  • HTML, CSS och JavaScript med TypeScript
  • Ramverk som Angular eller React
  • Agila arbetsmetodiker som Scrum och Kanban

  Extra meriterande

  • Kartdatasystem, ruttplanering eller geografiska informationssystem (GIS)
  • Tillgänglig webbdesign enligt WCAG-riktlinjer
  • Knockout.JS
  • Erfarenhet av Docker och Docker Compose eller Kubernetes

  Vem är du

  Vi söker dig som gillar att koda och är utbildad systemutvecklare, dataingenjör eller liknande med några års arbetslivserfarenhet inom programmering och systemutveckling.

  Som person är du engagerad och ödmjuk, tycker om att samverka med dina kollegor och ha kul på jobbet. Du är driven, strukturerad och drivs av att jobba med samhällsnytta. Du känner tillfredsställelse när det du producerat kommer till användning och blir till nytta. Du är en positiv, lösningsorienterad person, kan kommunicera bra i tal och skrift samt har en serviceinriktad attityd. 

  Vi erbjuder dig

  Vi erbjuder dig ett spännande och utmanande arbete med samhällsnyttiga produkter och tjänster, hos ett företag som jobbar hållbart och med ledord att ”stå vid kundens sida”. Vi står även vid våra anställdas sida och har god etik gentemot våra medarbetare och kollegor. Vi har bra förmåner, arbetsförhållanden samt trevliga gemensamma aktiviteter när tiderna så tillåter. Din personliga utveckling kommer vi tillse utifrån ditt behov samt genom gemensamma föredrag och konferenser.

  Norconsult Astando har egen produktutveckling, konsulting och utbildning för våra kunder. Vi driftar merparten av våra lösningar och har kunder runt om i hela landet. Våra lösningar innefattar nästan alltid en geografisk komponent (GIS), denna teknik är under stark frammarsch vilket gör att vi alltid ligger i framkant inom området. Vårt huvudkontor är på Kungsholmen i Stockholm men vi har medarbetare på olika platser i Sverige och Norge.

  Känner du igen dig i ovan beskrivning och om du vill vara med och axla ansvaret för en viktig del av allas vår framtid är du varmt välkommen att söka tjänsten! 

  Ansökan

  Vänligen skicka din ansökan till: jenny.moche@norconsult.com eller till katarina.sundsten-lindstrom@norconsult.com

  Intervjuer sker löpande så ansök så snart som möjligt. Annonsen kommer att vara publicerad tills tjänsten är tillsatt.

  Välkommen!

 • Webbutvecklare

  Om Norconsult Astando 

  Norconsult Astando är ett snabbt växande produktföretag som jobbar för att ge kommuner, myndigheter och privata företag tillgång till smarta IT-system som underlättar samarbete, informationsförsörjning och beslutsfattande. Våra produkter och tjänster skapar stor samhällsnytta genom att visualisera, analysera och optimera stora (geografiskt relaterade) datamängder för att rätt beslut på rätt plats kan tas. För att skapa samhällsnytta har det alltid varit viktigt för oss på Norconsult Astando att skapa långsiktiga hållbara lösningar genom att arbeta nära våra kunder och att ligga i teknikens framkant. Namnet Astando betyder ”stå vid din sida” vilket är vår vision hos våra kunder idag och imorgon. Vi ägs av Norconsult IS, som är den ledande GIS-leverantören i Norge med kunder inom offentlig förvaltning och privat näringsliv. Vår tillhörighet i Norconsult-familjen skapar stabilitet och ökade möjligheter för utveckling.

  Vad vi söker

  Idag jobbar du med webbutveckling och skapar moderna digitala tjänster med .NET och C# kombinerat med olika JavaScript-ramverk. Du kanske då även har kompetens inom backend. Du innehar utvecklarkompetens, gärna akademisk examen, förmodligen civilingenjör. Du stimuleras av att utvecklas själv samt av att utveckla samhällsnyttiga tjänster. Du gillar att samarbeta i agila projekt. Norconsult Astando har många datatunga applikationer där kartan spelar en central roll, därför är det ett extra plus är om du har GIS-kompetens.

  Dina arbetsuppgifter

  Du kommer att arbeta med att utveckla och även vidareutveckla befintliga smarta, komplexa IT-lösningar inom samhällsbyggande och stödjande funktioner för offentlig verksamhet. I tjänsten kommer du att arbeta med kompetenta och drivna kollegor med många års erfarenhet och med stor känsla för laganda.

  Kravprofil

  • HTML, CSS, JavaScript med TypeScript
  • Ramverk som Angular eller React
  • UI-design med hjälp av wireframing, mockups eller prototyping

  Extra meriterande

  • Tillgänglig webbdesign enligt WCAG-riktlinjer
  • Erfarenhet av grafisk design
  • Mobilutveckling med Xamarin alternativt native Android/iOS
  • Erfarenhet av kartdatasystem eller geografiska informationssystem (GIS)
  • Agila arbetsmetodiker som Scrum och Kanban

  Vem är du?

  Vi söker dig som gillar att koda och är utbildad systemutvecklare, dataingenjör eller liknande med några års arbetslivserfarenhet inom programmering och systemutveckling.

  Som person är du engagerad, kreativ och ödmjuk, tycker om att samverka med dina kollegor och ha kul på jobbet.  Du är driven, strukturerad och drivs av att jobba med samhällsnytta. Du känner tillfredsställelse när det du producerat kommer till användning och blir till nytta.

  Kunden är i fokus när du jobbar och du har förmågan att se vad som ger störst värde gällande kundens krav och behov. Du är en positiv, lösningsorienterad person, kan kommunicera bra i tal och skrift samt har en serviceinriktad attityd. 

  Vi erbjuder dig

  Vi erbjuder dig ett spännande och utmanande arbete med samhällsnyttiga produkter och tjänster, hos ett företag som jobbar hållbart och med ledord att ”stå vid kundens sida”. Vi står även vid våra anställdas sida och har god etik gentemot våra medarbetare och kollegor. Vi har bra förmåner, arbetsförhållanden samt trevliga gemensamma aktiviteter när tiderna så tillåter. Din personliga utveckling kommer vi tillse utifrån ditt behov samt genom gemensamma föredrag och konferenser.

  Norconsult Astando har egen produktutveckling, konsulting och utbildning för våra kunder. Vi driftar merparten av våra lösningar och har kunder runt om i hela landet. Våra lösningar innefattar nästan alltid en geografisk komponent (GIS), denna teknik är under stark frammarsch vilket gör att vi alltid ligger i framkant inom området. Vårt huvudkontor är på Kungsholmen i Stockholm men vi har medarbetare på olika platser i Sverige och Norge.

  Känner du igen dig i ovan beskrivning och om du vill vara med och axla ansvaret för en viktig del av allas vår framtid är du varmt välkommen att söka tjänsten!

  Ansökan

  Vänligen skicka din ansökan till: jenny.moche@norconsult.com eller till katarina.sundsten-lindstrom@norconsult.com

  Intervjuer sker löpande så ansök så snart som möjligt. Annonsen kommer att vara publicerad tills tjänsten är tillsatt.

  Välkommen!

 

Drivs du av samhällsengagemang och viljan att göra något meningsfullt? Är du tekniskt vass? Vill du jobba med banbrytande teknik?

Profilbild för Jenny Moche
Jenny Moche
Verkställande Direktör